Leena Markkanen

Hei!

Olen Leena, Ilon Akatemian perustaja ja toiminut parikymmentä vuotta eri organisaatioissa työnilon herättäjänä henkilöstövalmentajan roolissa. Nykyisin kutsun itseäni pikemminkin henkisen hyvinvoinnin ohjaajaksi, oli sitten kyseessä organisaatiovalmennus tai yksilö-/ryhmäohjaus. Koulutukseltani olen sosiaalipsykologi.

Missioni on ohjata ihmisiä löytämään tarkoituksensa – elämänilonsa, aito luova ja loistava itsensä, oma potentiaalinsa ja sisäinen valonsa. Tämän todellisen Itsen löytyminen mahdollistaa pysyvää onnellisuutta ja saa ihmisen kukoistamaan, kun hän ensin on oppinut nousemaan pelkojensa yläpuolella vakaan luottamuksen mielentilaan.

Todellinen itse löytyy astuessamme tietoisuuspolulle, jolloin voi nähdä kirkkaasti sen vanhan, turhaksi käyneen mistä voi jo laskea irti. Näin valon määrä lisääntyy ja askeleet sen myötä muuttuvat keveämmiksi kulkea. Olen kirjoittanut omasta tietoisuuspolustani syvällisiä pohdintoja sisältävän kirjan Avainten avain – tie pelottomuuteen ja parantumiseen (MKC 2015) / Keys to Your Divine – A Road to Fearlessness and Transformational Recovery (BalboaPress 2016)  tuodakseni valoa muille elämänhaasteissaan kamppaileville. Lisätietoja kirjasta löytyy täältä.

Yksilöohjaus

Näen selkeästi ihmisen ydinonnellisuuden muodostuvan elämän merkityksellisyyden ja tarkoituksellisuuden löytämisestä. Kun ihminen oppii arvostamaan ja rakastamaan itseään ja kun hän löytää mielekkyyden elämäänsä, hänen sisäinen valonsa syttyy. Ja silloin alkaa tapahtua ihmeitä.

Olen kirjoittanut sisäisen valon teemoista myös uutiskirjettä, tai pikemminkin henkilökohtaista valmennuskirjettä Ilon ja valon postia  muutaman vuoden ajan. Koska olen tehnyt arkitutkimusta ihmisenä kasvusta jo parinkymmenen vuoden ajan, ymmärrän että on tärkeää jakaa oivalluksiani muidenkin avuksi. Voit halutessasi tilata uutiskirjeen etusivulta.

Olen sielultani onnellistaja, sydänten avaaja. Mielestäni jokainen meistä on tullut maailmaan oman palvelutehtävänsä kanssa. Kun ihminen löytää oman paikkansa ja saa tehdä sitä, mitä rakastaa, hän alkaa kukoistaa. Ja tehdessään työtään sydämestä käsin, omia lahjoja ja vahvuuksia hyödyntäen saa suurimman ilon myös itselleen.

Työyhteisöt ja sydänjohtajuus

Työyhteisöissä tämä tarkoittaa ihmisen oman spiritin löytämistä, mikä näkyy sekä työnilona että valoisana palvelunhaluna. Yltääkseen parhaimpaansa, työntekijän on saatava tuntea työnsä merkitys – tunnistaa olevansa tärkeä osa työyhteisöä. Viisas johtaja ymmärtää tämän ja osaa poistaa esteet ihmisten onnistumisten tieltä.

Ohjaan johtotehtävissä olevia asiakkaitani elämään ja toimimaan henkisen älykkyyden prinsiippien mukaan – siirtymään pelkästä kylmästä rationaalisuudesta sydäntietoisuuteen. Tämä tarkoittaa sisäisyyden valon löytämistä sekä itsestään että alaisistaan mahdollistaen täten parasta johtajuutta – tietoista, ihmisläheistä johtamista ja esimiestyötä. On tosiasia, että onnelliset ihmiset onnistuvat työssään parhaiten. He tekevät myös parasta tulosta.

Henkinen työnohjaus kirkastaa ajatukset ja auttaa tekemään oikeita hyvän (työ)elämän valintoja. Sen avulla voi myös puntaroida onko oma työ sellaista, mitä todella haluaa tehdä? Ja kysyä itseltään, minkä pitäisi muuttua, että tekisin työtäni ilolla ja että se olisi mitä suurimmassa määrin palkitsevaa?

Toivottavasti kohtaamme sinunkin kanssasi!  Leena

Tiedustelut leena(at)ilonakatemia.fi tai 050 540 3387

Tilaa Ilon ja valon postia Leenalta

* vaaditaan