Luennot

VALOA JA TIETOISUUTTA TYÖYHTEISÖÖN

Työnilon tsemppiluento – työhyvinvoinnin rakennusaineet

Todellinen työnilo syntyy ihmisistä, jotka tiedostavat oman valonsa, voimansa ja vastuunsa. Ja siitä, että he saavat kokea olevansa tärkeä osa kokonaisuutta – helmi helminauhassa. Kun kohtaat toisen ihmisen olemalla läsnä ja kiinnostumalla hänen ajatuksistaan ja mielipiteistään, pääset hänen kanssaan samalle aaltopituudelle. Kun annat hänelle mahdollisuuden vaikuttaa ja osallistua työnsä/työyhteisön kehittämiseen, välität hänelle arvostustasi. Näin työlle ja tekemiselle syntyy merkityksellisyys, mikä innostaa oman työn äärelle ja synnyttää halun tehdä parhaansa. Välittäminen on henkistä ravintoa, joka tekee onnelliseksi. On selvää, että onnelliset ihmiset tekevät parasta tulosta.

Leenan luento Verohallinnolle

Työnilon tsemppiluento sisältää mm. seuraavia teemoja asiakkaan valittavaksi: arvojen tärkeysjärjestys, arvostus, avoimuus, luottamus, välittäminen, viisas vuorovaikutus, erilaisuuden rikkaus, kiittäminen, kannustaminen, valoisan elämänasenteen merkitys, anteeksiantamisen voima, inspiraatio, luovuus, henkinen älykkyys, tietoinen läsnäolo ja tietoinen työskentely, kehon ja mielen hyvinvointi, sosiaalinen ja henkinen hyvinvointi…

Työnilon tsemppiluentoa on vuosien varrella tilattu lukuisiin työyhteisöihin ympäri Suomea. Kiitollisina olemme ottaneet vastaan loistavia palautteita reipashenkisyydestä, yleisön aktivoimisesta sekä luentojen ja valmennusten oivalluksia tuovista sisällöistä.

Leena Markkanen

Luennoitsijana henkilöstövalmentaja, sosiaalipsykologi Leena Markkanen.

Tilaa virkistävä, voimaannuttava ja ajatuksia herättävä luento: leena(at)ilonakatemia.fi tai 050 540 3387

Muita luentoaiheita:

Löydä oma sisäinen valosi

Jokaisen ihmisen sisällä on valo, joka loistaa joskus himmeämpänä, välillä kirkkaampana. Monta kertaa unohdamme tuon valon olemassaolon, varsinkin silloin kun elämämme on tulvillaan ylä- ja alamäkiä, jolloin olemme antaneet ohjakset mielellemme – mielelle, jonka kuulusi olla renki, ei isäntä. Vanha viisaus kertoo, että me emme ole pelkästään mielemme tai ajatuksemme, emme myöskään kehomme tai tunteemme, vaan tuota kaikkea tarkkaileva tietoisuus. On siis aika löytää itsestämme tuo korkeampi olemisen taso, oma sisäinen valomme, jonka avulla saamme yhteyden sydämen viisauteen. Yhteyden löydettyämme elämämme muuttuu kuin itsestään tasapainoisemmaksi ja onnellisemmaksi.

Hyvänolon neliapila

Terveys, tasapaino ja hyväolo koostuvat fyysisen ja psyykkisen hyvinvoinnin lisäksi toimivista ihmissuhteista sekä henkisestä hyvinvoinnista. Henkisen hyvinvoinnin tarkastelu auttaa näkemään, löydänkö uskallusta katsoa elämääni silmästä silmään ja olla täysin totta valinnoissani ja siinä mitä teen. Tietoisessa läsnäolossa eläminen tuo ratkaisut yksi kerrallaan löydettäviksi. Elämän merkityksellisyyden kokeminen on elinehto onnellisuuteen.

Ilo palvella! -asenteella välittämistä ja erinomaista asiakaspalvelua

Ilo palvella! -asenne tarkoittaa loistavan asiakaspalvelun lisäksi palveluasennetta työkavereiden keskuudessa sekä oman elämän ihmissuhteissa. Se tarkoittaa myös merkityksellisyyden ja tarkoituksellisuuden löytämistä omista tekemisistä.

Ilo palvella!® -laatulisenssi

Ilo palvella!® -laatulisenssi

Ilo palvella! -asenne auttaa kohoamaan ongelmien yläpuolelle näkemään kokonaisuuksia, syy- ja seuraussuhteita, ja siten löytämään mielekkäitä ja voimaannuttavia ratkaisuja kaikille osapuolille.

Luennoitsijana sosiaalipsykologi Leena Markkanen.

 

 

 

Tilaa virkistävä, voimaannuttava ja ajatuksia herättävä luento: leena(at)ilonakatemia.fi

 

Tilaa Ilon ja valon postia Leenalta

* vaaditaan